Nagyvilág

Hazaindult Svájcból a balesetező külügyminiszter

John-Kerry(960x640).jpg (Array)
John-Kerry(960x640).jpg (Array)

Egy katonai repülőgép fedélzetén egészségügyi személyzet kíséretében hazaindult hétfőn Svájcból John Kerry amerikai külügyminiszter, aki előző nap kerékpározás közben elesett, és eltörte jobb combcsontját.

“Rendkívül hálás vagyok a genfi és scionzier-i rendőrségnek és a kiváló orvosi csapatnak, akik igazán professzionális munkát végeztek” – írta Kerry Twitter-üzenetében hétfő délután, amikor gépe felszállt és Boston felé vette az irányt.

Az amerikai politikus vasárnap délelőtt a franciaországi Scionzier közelében, a svájci határtól nem messze kerékpározás közben egy kanyarban elesett, és eltörte jobb combcsontját. Kerryt helikopterrel egy genfi kórházba szállították és megfigyelésre éjszakára is bent tartották. A történtek miatt a külügyminiszter lemondta a vasárnapra és e hétre tervezett hivatalos európai programjait.

A miniszter szombaton Genfben iráni kollégájával, Mohamad Dzsavád Zaríffal folytatott megbeszélést Teherán vitatott nukleáris programjáról.

A decemberben 72. születésnapját ünneplő Kerry nagy sportember, és európai körútjai alkalmával rendszeresen kerékpárra ül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik