Ukrajna (Array)
Nagyvilág

Meghalt a szakadárok egyik parancsnoka

Alekszij Mozgovoj, az egyik kelet-ukrajnai szakadár terület, az úgynevezett luhanszki népköztársaság fontos katonai parancsnoka halt meg, és vele együtt meghalt hét milicista is.

Az államalakulat helyettes főügyésze elmondta, Mozgovoj mikrobusza alatt akna robbant, majd ismeretlen támadók gépfegyvertüzet zúdítottak az utasokra. Pillanatnyilag úgy tudják, hogy hét másik személy is életét vesztette. Hozzátette, hogy feltételezésük szerint egy kommandó volt a támadó.

Az incidens Alcsevszknél történt, a frontvonaltól harminc kilométerre keletre. Mozgovoj a “Kisértet” zászlóalj parancsnoka volt. Embereivel együtt fontos szerepet játszott a Debalcevónál az év elején vívott csatában, amelyben súlyos vereséget szenvedtek az ukrán csapatok.

Ihor Plotnyickij, a szakadár terület vezetője kijelentette: “a Mozgovoj elleni támadás mindannyiunk ellen irányult, mindenki ellen, aki védi a luhanszki népköztársaság létét”. Egyes források szerint nemcsak ukrán kommandósok lehettek a támadók, hanem a térségben tevékenykedő bűnözők is, akik ellen Mozgovoj “könyörtelen” harcot hirdetett.

Ajánlott videó