Nagyvilág

Budapest a legolcsóbb egy berúgni akaró britnek

Részeg nők (Array)
Részeg nők (Array)

Dublin a legdrágább, Budapest a legolcsóbb tíz vizsgált európai város közül azoknak, akik egy hosszú hétvégét szlopálással akarnak eltölteni.

Retteghet Budapest, hamarosan még több brit fog érkezni ide csak azért, hogy szénné vedeljék magukat a magyar fővárosban. A Mirror idéz ugyanis egy kutatást, miszerint Budapesten lehet a legolcsóbban kihozni egy berúgós hétvégét, míg az ír főváros, Dublin a legdrágább.

A felmérés tíz szesz árát vetette össze, többek között a sörét, a borét, egy üveg pezsgőét és egy koktélét, valamint tíz európai várost vizsgált meg. Budapesten egy 19,76 fontos (8500 forintos) átlagár jött ki, amit Prága követ majd a lettországi Riga áll a harmadik helyen (Orbán Viktor kormányfő is itt tartózkodik jelenleg). A már emlegetett Dublinban 55,65 font (24 ezer forint) a pia átlagára.

Egy üveg (330 milliliteres) sör ára Dublinban majdnem a négyszerese a budapesti árnak. A száraz martini árai is hasonlóan mozognak. A drágasági versenyben egyébként Barcelona követi Dublint.

A felmérést készítő Post Office Travel Money egyik vezetője, Andrew Brown elmondta, az angolul city breaknek hívott városnézős-berúgós hosszú hétvégék a turisztikai piac új királyai, legalábbis a 35 év alattiak között. Sok európai város, főleg keleten azért népszerű, mert az erős brit font miatt különösen olcsók a briteknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik