Pénzügy

Jó üzlet futóversenyt szervezni Budapesten

maraton (Array)
maraton (Array)

Meglepően alacsony díjakat számít fel a főváros a fizetős futóversenyeknek is.

Budapest 2012 előtt egyáltalán nem kért pénzt a futóversenyek szervezőitől. Azóta már kérnek, de nagyon keveset. Holott a közutak – általában hétvégi – lezárása miatt kérhetnének többet is. Így továbbra nagyon jó üzlet futóversenyt szervezni a fővárosban – írta a 444.hu.

A legnagyobb futóverseny, a nemzetközileg is leginkább jegyzett októberi nemzetközi maraton sem fizet többet a városnak évi 3 millió forintnál. Pedig a nevezési díjakért 12-16 ezer forintokat is elkérnek a szervezők, amit rendszeresen ki is fizet a több ezer résztvevő. Ezer résztvevőnél a bevétel 12-16 millió forintra rúg, az idei Vivicittán több mint 26 ezer ember vett részt. Az események továbbá agyon is vannak szponzorálva, a legnagyobb multik hirdetnek a reklámfelületeken nyilván nem ingyen, amikért egyébként (csak a reklámfelületekért fizetett díjakat nézve) a város 200-300 ezer forintokat kér el alkalmanként.

Legutóbb az Európai Bizottság magyarországi képviselete szerveztette meg a BB Ultramaraton Kft-vel a május közepi futórendezvényt. Az EB 31,5 ezer eurót, azaz kb. 9,64 millió forintot fizetett összesen a futóversenyért úgy, hogy az ingyenes volt, tehát a szervezők nem kértek pénzt az indulóktól. A város az útlezárásokért cserébe mindössze 66 300 ezer forintot kapott, tavaly még ennél is kevesebbet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik