Nagyvilág

Tornádó: ötre nőtt a halálos áldozatok száma

tornádó (Array)
tornádó (Array)

Egy fiatal pár másféléves kislányát akarta megóvni a vihar elől, amikor lecsapott a vihar. Csak a kislány élte túl.

A mentőcsapatok újabb halálos áldozatokat találtak a romok alatt hétfőn Texasban és Arkansasban, ahol pusztító tornádó söpört végig. Egy kisvárosban még nyolc embert tartanak számon eltűntként, így félő, hogy tovább emelkedik az áldozatok száma.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint egy húszas évei végén járó pár akkor vesztette életét, amikor kislányukat próbálták megóvni a tomboló vihartól. Az arkansasi Nashville-ben felállított mobil házukat a szél felkapta és darabokra szedte, a szülők életüket vesztették, másfél éves kislányuk csodával határos módon megmenekült. Őt kórházba vitték, majd a hozzátartozók gondjaira bízták.

A szomszédos államban, Texasban a Van nevű kisváros egyharmadát letarolta a vihar. A hatóságok két halottról és nyolc eltűntről számoltak be. Legalább 42-en megsebesültek, négyen kritikus állapotban vannak.

Egy, a vihart túlélt házaspár arról számolt be, hogy ágyban voltak, amikor lecsapott a tornádó és nem tudtak elmenekülni. Ennek ellenére túlélték a természeti csapást, de azt mondták: úgy érezték, házuk egy pillanatra megemelkedik, majd visszaesik a földre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik