Nagyvilág

Tóásó-ügy: burkolt fenyegetés lehet a bolíviai válaszban

toaso-itthon(960x640).jpg (tóásó előd, )
toaso-itthon(960x640).jpg (tóásó előd, )

A belügyminiszter elismerte, hogy nem történt törvénytelenség a hazamenekítés során, de nyilvánosságra hozták az akcióban segítő baptisták adatait – írja az MNO.hu.

Bolívia követett el törvénytelenséget Tóásó Előd hazamenekítése kapcsán – jelentette ki Hugo Maldiz belügyminiszter tegnap délután (magyar idő szerint tegnap késő este) és nyilvánosságra hozta a magyar férfivel együtt az országból kilépő személyek nevét – derül ki az MNO.hu cikkéből.

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója szerint (aki jogász végzettségű) a határátlépés adatainak nyilvánosságra hozása törvénytelen, hiszen a szeretetszolgálat emberei nem sértettek törvényt, így neveik és egyéb adataik publikálását semmi sem indokolja, viszont a gesztus alkalmas a fenyegetésre és félelemkeltésre.

Bolíviai források szerint a belügyminiszter tettét az indokolja, a tárcavezető Evo Morales elnök felé akarja igazolni, hogy „ellenőrzésük alatt” tartották a dolgokat és nem érte őket meglepetésként a magyar és horvát férfi távozása.

Olvasói sztorik