Belföld

Könnyek között érkezett haza Tóásó Előd

Tóásó Előd (Tóásó Előd)
Tóásó Előd (Tóásó Előd)

Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot a Baptista Szeretetszolgálat menekítette ki Bolíviából, a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével. Itthon van, könnyek között mesélt terveiről.

Tóásót sürgősen ki kellett menekíteni Bolíviából, egy Spanyolországba szökött bolíviai ezredes súlyos állításokat fogalmazott meg az üggyel kapcsolatban, az úgynevezett terroristaper döntő bizonyítékaiként szereplő fegyvereket a hadsereg raktárából kérte kölcsön a kormány, és korábban egy drogcsempész bandától foglalták le.

A vádalkuval öt év tíz hónap után szabadult Tóásó és Tadic arra számít, hogy az új információk alapján az ellenzék kérni fogja az ítéletük megsemmisítését, ugyanis őket fegyveres felkelésben való bűnrészesség miatt ítélték el, de most megdőlni látszik a fegyveres felkelés legfőbb bizonyítéka.

 MTI / Marjai János

Tóásónak a külügy is segített, ideiglenes útlevelet biztosítottak neki, Tóásó Előd hazaérkezését követően sajtótájékoztatót tart a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A Hír24 helyszínen lévő tudósítója szerint Tóásó elmondta, alig várja, hogy megcsókolhassa az anyaföldet. Tervei között szerepel, hogy weblapot csináljon korábbi társa, Eduardo Rózsa-Floresnek. Felesége azonban – aki Guillermo Fortún, Evo Morales korábbi politikai ellenfelének lánya – kinn maradt Bolíviában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik