Nagyvilág

Rogán Antal lakását utánozza Japán

japán (japán, )
japán (japán, )

A szigetország ugyanis újabb területnövekedést könyvelt el: Hokkaido szigeténél a víz színe fölé emelkedett a tengerfenék egy darabja és a parthoz kapcsolódott.

A 300 méter hosszú, 40 méter széles földsáv egyes helyeken a tízméteres magasságot is eléri – jelentették be tudósok hétfőn. A hó és a jég okozta földcsuszamlás váltotta ki a jelenséget, amely Rauszu városa közelében zajlott le – tájékoztatta a Hokkaido Simbun napilapot Jadzsuma Josinori helyi geológus, aki hétfőn átrepült a földnövekmény fölött.

A környék lakói eleinte súlyos földrengéstől tartottak az új föld születését látva. A hatóságok nem számolnak azzal, hogy az új partszakasz tovább növekszik – szemben azzal a mintegy másfél évvel ezelőtt a Japán-tengerből született szigettel, amely folyamatosan gyarapszik, a közepén álló vulkán ugyanis szüntelenül ontja a lávát magából.

A Tokiótól nagyjából ezer kilométerre délre fekvő vulkáni sziget felszíne már 2,46 négyzetkilométerre nőtt, ezzel 345 futballpálya nagyságát érte el. (Rogán Antal hasonló adottságokkal rendelkező lakásának csodás történetét itt lehet feleleveníteni.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik