Nagyvilág

Földrengés Nepálban: 2500 halott, több magyarról nincs hír

Földrengés Nepálban (földrengés, )
Földrengés Nepálban (földrengés, )

Meghaladta a kétezer-ötszázat a himalájai földrengés halálos áldozatainak száma vasárnapi nepáli és indiai hivatalos közlések szerint. Több, Nepálban tartózkodó magyarral továbbra sem tudta felvenni a kapcsolatot a konzuli szolgálat.

Ugyanakkor magyar halálos áldozatról vagy sérültről nem tudni. A legfrissebb hivatalos adatok szerint Nepálban legkevesebb 2430 ember életét oltotta ki a szombaton bekövetkezett természeti katasztrófa, Indiában és több másik környező országban pedig összesen 61 áldozatról tudni. Rajtuk kívül 18 ember vesztette életét a földrengés által kiváltott lavinában a Mount Everesten. A nepáli belügyminisztérium közlése szerint a sérültek száma több ezerre tehető.

Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul az MTI-t vasárnap reggel arról tájékoztatta, hogy továbbra sem tudni magyar halálos áldozatról vagy sérültről. Ugyanakkor a konzul az M1 aktuális csatorna vasárnap kora délutáni híradójában arról is beszámolt, hogy egy, a katasztrófa idején Nepálban tartózkodó hétfős magyar turistacsoporttal még nem tudták felvenni a kapcsolatot. Nem tudtak továbbá elérni öt, huzamosabb ideje Nepálban tartózkodó magyar állampolgárt sem – közölte Vajda Andrea.

A földrengés idején Nepálban volt egy másik turistacsoport is, amely még nem tudta elhagyni az országot. Már becsekkoltak az Isztambulba tartó repülőjáratra, de a repteret az utórengések miatt még a gép felszállása előtt ismét lezárták – mondta Vajda Andrea.

Hozzátette: továbbra is próbálják felvenni a kapcsolatot azokkal a magyarokkal, akikről tudják, hogy Nepálban vannak, de egyelőre senkit nem kezelnek “bajba jutott magyar állampolgárként”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik