Nagyvilág

Lezuhant repülő: végigrepülik a végzetes utat

germanwings gép (germanwings gép)
germanwings gép (germanwings gép)

A Lufthansa a lehető legpontosabban szeretné rekonstruálni a lezuhant gép útját, ebben a fekete dobozok adatai lesznek a légitársaság segítségére.

A Bild azt írja, hogy Lufthansa vezére, Carsten Spohr a Bundestag közlekedési bizottsága előtt jelentette be, hogy májusban repülik újra végig a lezuhant gép útját.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel március 24-én hegyoldalnak csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. A gép két fekete dobozának adatai alapján a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe és szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést.

A tesztrepülés elsődleges célja, hogy a még tisztázatlan kérdésekre is választ kapjanak, többek között arra, hogy pontosan melyek azok a zajok és hangok, amelyeket egy bezárt pilótafülkében hallani lehetett és ezeket hogyan rögzítette a gép fekete doboza.

A bizottsági ülésen szóba került még a kártérítés is, de a részletekről semmit sem tudni még a német lap szerint, de az összeg akár hét számjegyű is lehet különféle sajtóhírek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik