Nagyvilág

Lezuhant repülő: rengeteg orvost megkeresett a másodpilóta

Andreas Lubitz (andreas lubitz)
Andreas Lubitz (andreas lubitz)

A vizsgálat során kiderült, hogy a gépet a hegyoldalnak vezető Lubitz legalább egytucat orvosnál keresett megoldást a problémáira – tudta meg a New York Times.

Visszatekintve arra az e-mailre, amit 2009-ben Andreas Lubitz egy hónapnyi távollét után küldött a Lufthansa repülésoktató programjának, már láthatjuk, hogy egy valódi figyelmeztető jelzés volt a pilóta állapotáról. Visszaigazolás volt arra, hogy komoly depresszióban szenved – írja a The New York Times.

Ennek ellenére a Lufthansa visszahelyezte a férfit az oktatóprogramba, és annak ellenére, hogy nehézkesen hajtotta végre a pilótakiképzést, mégis beülhetett egy A320-ba másodpilótaként a Lufthansaa fapados Germenwings társaságánál.

A Lufthansának fogalma sem volt arról, hogy Lubitz pszichológiai problémái milyen mértékűek, és hogy a tragédia előtti két-három hónapban milyen lelki dráma zajlott le az elméjében. A pilóta háttérvizsgálatát végző szakemberek a New York Timesnak elmondták, hogy a Germanwings másodpilótája egy tucatnál is több orvost is megkeresett, és erősen kutatta a megoldást, hogy kezelést kapjon a képzeletbeli vagy valós problémáira.


Foto: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik