Nagyvilág

Felgyújtotta magát egy 14 éves lány, miután öten megerőszakolták

A lányt az észak-indiai Uttar Prades szövetségi állam egyik falujában erőszakolta meg öt férfi vasárnap este azután, hogy a tinédzser elment otthonról.

A család igyekezett a történteket eltussolni, de a lány kedden megpróbált végezni magával, így kitudódott az eset – derült ki a rendőrségi tájékoztatásból. A fiatal lány jelenleg az életéért küzd. A hatóságok a nemi erőszakkal összefüggésben őrizetbe vettek négy férfit és egy kiskorút, akiknek kihallgatása folyamatban van.

Nem az első eset

India a nők elleni erőszakcselekmények miatt egyre gyakrabban kerül a szalagcímekre azóta, hogy Újdelhiben egy autóbuszon 2012 decemberében egy banda megerőszakolt és bántalmazott egy 23 éves egyetemista lányt, aki később belehalt sérüléseibe. A támadásban a busz vezetője is részt vett. Az ügy óriási felháborodást váltott ki a dél-ázsiai országban, és nagy nemzetközi visszhangot is keltett.

Az eset miatt országszerte tömegtüntetések kezdődtek, amelyek hatására szigorították a nemi erőszak büntetésére vonatkozó jogszabályokat. A tavaly hivatalba lépett indiai kormányfő, Narendra Modi is kiemelt feladatként tekint a nők elleni erőszak megfékezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik