Élet-Stílus

Könyörgött tanárának a kamaszlány, hogy akadályozza meg az esküvőjét

indiai esküvő (esküvő, india, )
indiai esküvő (esküvő, india, )

A 13 éves lány nem tudta meggyőzni szüleit arról, hogy ne adják férjhez, ezért végső kétségbeesésében az iskolaigazgatótól kért segítséget.

Annak ellenére, hogy az indiai törvények kifejezetten tiltják, hogy kiskorú lányokat adjanak férjhez, a gyerekmenyasszonyok száma az országban évről évre változatlan. Az Indian Times gyerekházasságra vonatkozó cikke szerint, elsősorban a gazdaságilag kiszolgáltatott régiókban gyakori jelenség, hogy a szegény, sok gyereket nevelő családok jóval a lány 18. születésnapja előtt, kiházasítják gyermeküket, figyelmen kívül hagyva a frigy következményeit.

A 13 éves Duli Hembrom szülei is a család szegénységére hivatkozva döntöttek úgy, hogy férjhez adják legidősebb lányukat. A kilencedik osztályos tanulónak hamar találtak egy számukra megfelelő férjet, azzal azonban nem számoltak, hogy lányuk megmakacsolja magát. Miután Duli többször, többféleképpen – emellett sikertelenül – jelezte szüleinek, hogy nem szeretne férjhez menni, a kétségbeesett kamasz az iskolaigazgatótól kért segítséget.

Szívszaggató levelet írt a férfinek, amiben elárulta, a szülei akarata ellenére akarják őt férjhez adni egy nála jóval idősebb férfihez. Hozzátette, évekkel ezelőtt fogadalmat tett, hogy csak a tanulmányai végén, a 18. életévét betöltve hajlandó oltár elé állni. “Nem akarok idő előtt férjhez menni” – írta.

Az ügyet hamar felkapta az indiai, majd később a nemzetközi sajtó, Duli szülei pedig azóta magyarázkodnak. A Hindustan Timesnak azt nyilatkozták, a közösségben, ahol élnek, egyáltalán nem ritka, hogy egy kiskorú lányt adnak férjhez. Elmondásuk szerint a helyi szülők azért ragaszkodnak ahhoz, hogy fiatalon házasítsák ki lányukat, mert egy felnőtt lánynak sokkal nehezebben találnak megfelelő férjet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik