Élet-Stílus

Eladja veséjét, hogy megmentse három gyerekét

india(960x640).jpg (india, )
india(960x640).jpg (india, )

Az apa retteg, hogy ha nem kap segítséget, három gyereke meghal a túlsúly miatt.

Elkeseredett lépésre szánta el magát egy 34 éves indiai apa, Rameshbai Nandwana: úgy döntött, megválik az egyik veséjétől, ha a szervért annyit fizetnek neki, ami fedezi a gyerekek kórházi költségeit. A két lány és a 18 hónapos kisfiú ugyanis túlsúlyos, de annyira, hogy a plusz kilók szüleik szerint már az életüket veszélyeztetik.


Képek forrása: mirror.co.uk

Az apa azt mondja, két kislánya, az öt- és hároméves Yogita és Anisha 34 illetve 48 kilót nyom, míg öccsük, a 18 hónapos Harsh már most 15 kilót. Mindhárman ott vannak a világ legkövérebb gyerekeinek fenntartott listán, és állítólag egy hét alatt annyit esznek, mint egy átlagos indiai család egy hónap alatt. És ez még csak a kezdet…

“Ahogy nőnek, úgy nő majd az étvágyuk, és ezzel együtt a súlyuk is” – mondja Rameshbai, majd hozzáteszi, biztos abban, hogy a gyerekek túlsúlyát nem az étel mennyisége, hanem egy rejtett betegség okozza. “Már voltak nálunk szociális munkások, de segíteni egyikük se tudott. Ahhoz, hogy gyógymódot találjunk, kórházba kellene vinnünk a gyerekeket, de erre nincs pénzünk” – panaszolja a férfi, aki napszámosként havonta 15 ezer forintnak megfelelő rúpiát keres.

 

Rameshbai abban bízik, hogy ha megválik egyik veséjétől, elég pénzt kap majd arra, hogy kivizsgáltassa gyerekeit. “Azt szeretném, ha ugyanolyan életük lehetne, mint a velük egyidőseknek. Ha játszhatnának, és szaladgálhatnának, és járhatnak iskolába. Azt szeretném, ha lenne életük, mert ez így most nem az” – mondta, majd azt is elárulta, a helyi orvosok szerint a gyerekek egy ritka genetikai betegséget, az úgynevezett Prader Willi-szindrómát okolják a gyerekek tüneteiért, ami a leírások szerint fékezhetetlen éhséget okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik