Nagyvilág

A hálószobájában erőszakolták és gyilkolták meg az idős apácát

idős apáca (apáca, ima, )
idős apáca (apáca, ima, )

A tettesek többen voltak, és rabolni érkeztek, némi készpénz is eltűnt.

Valóságos hajtóvadászatot indított több, egyelőre ismeretlen tettes ellen a dél-afrikai rendőrség. Az elkövetők a saját hálószobájában támadtak rá egy nyolcvanhat éves apácára, csoportosan megerőszakolták, meggyilkolták, majd a lakásban talált kevés pénzzel elmenekültek – írja a brit Metro.

Az osztrák származású Gertrud Tiefenbacher nővér, szombat éjjel egyedül volt a szobájában, a Szent Szív Otthonban, Ixopo városában. Támadói egy írógép szalagjával kötözték meg, és fojtogatták meg. Holttestére vasárnap reggel, egy az otthonban lakó másik apáca talált rá – mondta Thulani Zwane, a rendőrség szóvivője, majd hozzátette: valóságos embervadászatot indítottak, hogy a tettes nyomára bukkanjanak.

Tiefenbacher nővér barátait és ismerőseit sokkolták a történtek: „mindig kedves szívű volt, mindenki szerette” – mondta róla a barátja, Gerald nővér, aki szintén az otthonban lakik. Gertrud Tiefenbacher már hatvan éve élt és dolgozott Ixopoban, életét a közösség felemelésének szentelte, gyerekeket tanított – írja az IOL News.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik