Közélet

Savval öntötték le 15 éves lányukat, mert ránézett egy fiúra

A kislány csak a fiú után fordította a fejét, de ez elég indok volt arra, hogy apja és anyja megölje, mert szégyent hozott a családra.

„Az volt a sorsa, hogy így haljon meg” – jelentette ki a pakisztáni kislány anyja a BBC-nek, amikor beszámolt arról, hogy férjével együtt hogyan verték meg és öntötték le savval gyermeküket, csak azért, mert egy fiú felé fordította a fejét, hogy megnézze. Az eset egy kis faluban történt, Kasmír pakisztáni részén. A területen a helyi rendőrség közlése szerint ez volt az első ilyen eset.

A 15 éves lány apja a BBC-nek elmondta: lánya egy motorozó fiú után fordította a fejét, hogy megnézze. „Már korábban is mondtam neki, hogy ne csinálja, mert ez helytelen. Az emberek már így is megszólnak minket, mert nővére is ilyen” – közölte a férfi. Muhammad Zafar az esetről szóló beszámolók szerint ekkot bevitte a lányt a házukba, megverte, majd a felesége savval öntötte le.


A szülők, akik megölték 15 éves lányukat, mert ránézett egy fiúra
Fotó:BBC

A kislányt, aki teste hatvan százalékán szenvedett égési sérüléseket, csak másnap reggel vitték kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A szülőket az előző héten tartóztatták le az eset miatt. A rendőrséget a kislány nővére értesítette az esetről, aki a szülők szerint korábban már szégyent hozott a családra.

Kasmír pakisztáni ellenőrzés alatt álló részén a helyi kormányzat márciusban olyan törvényt hozott, amely életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtja a savtámadásokat, amelyeket főleg olyan nők ellen szoktak elkövetni, akik a helyi társadalmi szokások ellen vétenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik