Nagyvilág

Dühös tömeg vert majdnem halálra egy hajléktalant, egy tízéves fiú hazugsága miatt

Lincselés (lincselés, verés, )
Lincselés (lincselés, verés, )

Megrázó videót tett közzé egy amerikai város rendőrsége egy brutális támadásról.

Lesz miről gondolkoznia egy 34 éves anyukának, aki várhatóan évtizedeket fog börtönben tölteni, mert vakon hitt tízéves fiának. A kisgyerek ugyanis azt hazudta neki, azért ért későn haza, mert egy hajléktalan rátámadt az egyik közeli benzinkútnál, amitől a nő annyira dühös lett, hogy szólt az egyik szomszédjának, aki összetrombitálta néhány barátját és családtagját, majd megkeresték a férfit, és könyörtelenül szétverték.

Az eset még előző hét kedden történt Philadelphiában. A város rendőrsége pénteken tette közzé a támadást bemutató felvételt, amit egy benzinkút biztonsági kamerája rögzített. A videót abban a reményben hozták nyilvánosságra, hogy lesznek, akik felismerik a támadásban részt vett embereket. A rendőrség a benzinkút kameráinak segítségével tudta megállapítani azt is, hogy a kisgyerek hazudott, amikor azt állította, a hajléktalan férfi rátámadt.

A helyi rendőrség a Philadelphia Inquirer című lapnak elmondta: az áldozat egy 51 éves hajléktalan férfi volt, akit életveszélyes sérülésekkel szállították egy helyi kórházba, ahol mesterséges kómába helyezték, koponyája egy darabját el kellett távolítani és több nappal a támadás után is kritikus az állapota. A férfira rászabadult emberek – ahogy azt a felvételen is látni lehet – kalapáccsal, gázspray-vel és egy széklábbal támadtak rá, és többen is a már földön fekvő férfi fejét ütötték, taposták és rugdosták. Majd a végén az anyuka még odavitte kisfiát a szétvert férfihez, hogy megmutassa neki: számíthat arra, hogy megvédik, és kiállnak érte.

A támadók közül csak a hazudós fiú anyját, a 34 éves Aleathea Gillardot, valamint szomszédját, a 24 éves Sharina Joachimot tartóztatták le a rendőröket. Őket is a véletlennek köszönhetően. A két nő ugyanis ugyanabba a kórházba vitte Gillard fiát, hogy a szemébe jutott gázspray miatt, ahova áldozatukat is beszállították a rendőrök, és a két nő kezén és cipőjén lévő vérfoltok elárulták őket –írta az Inquirer.

A két nő ellen egyebek mellett emberölés kísérlete és súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, és óvadék nélküli előzetes letartóztatásban várják tárgyalásukat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik