Nagyvilág

Használt autóért adták el újszülöttjüket

terhesség (terhesség, )
terhesség (terhesség, )

Már a hetedik gyerek volt a családban és nem volt elég pénzük a felnevelésére.

Egy használt BMW-t, valamint nyolcezer eurót fizetett embercsempészeknek egy francia házaspár egy romániai újszülöttért – írta a The Local francia kiadása. A csak a keresztnevükön említett pár már tíz éve próbálkozott sikertelenül a gyereknemzéssel, mire rávették magukat arra, hogy 2013-ben pénzért vegyenek maguknak egyet.

Carmen és Mike egy francia televíziónak kijelentette: ők úgy látják, nem csináltak semmi rosszat. „A szegénységtől mentettük meg, akár meg is halhatott volna, ha nem segítünk” – közölték. Most akár két évig tartó börtönbüntetést és harmincezer eurós pénzbüntetést is kaphatnak, miután a francia hatóságok pert indítottak egy embercsempészettel, egészen pontosan újszülöttek eladásával foglalkozó romániai banda ellen.

A tíz tagból álló csoport – amit egy 32 éves romániai férfi, valamint három lánytestvére vezetett – kedden állt bíróság elé. A beszámoló szerint a Marseille-ben dolgozó banda még terhesen vitte oda a romániai anyukákat, akik francia kórházakban szülték meg a gyerekeket, akiket azonnal át is kellett adniuk a vevőknek.

A hálózatot „gyanús dolgokat észlelő” szülésznők bejelentése után leplezték le a helyi hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik