Nagyvilág

Ő most a világ legidősebb embere

legidosebb (legidosebb)
legidosebb (legidosebb)

Az előzőhöz képest kész tinédzser.

Egy 115 éves, Detroit környékén élő nő lehet a világ legidősebb személye, miután hétfőn elhunyt a 116 éves arkansasi Gertrude Weaver.

A világ legidősebb embereit felkutató Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport szerint Jeralean Talley lehet a világ igazoltan legidősebb embere. Elődje, a szintén amerikai Gertrude Weaver volt, aki azonban csupán pár napig lehetett a cím várományosa, miután a korábbi hivatalos korrekorder, a japán Okava Miszao asszony április elsején, 117 évesen elhunyt.

Jeralean Talley 1899. május 23-án született. Amikor a Detroit Free Press helyi lap munkatársa a hosszú élet titkáról kérdezte, az asszony azt mondta, nincs a kezében semmiféle kulcs. “Mindez felülről jön. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. A titok nincs sem az én kezemben, sem máséban” – vélte.

Az idős asszony hozzátette azt is, minden embernek úgy kellene kezelnie társait, ahogyan szeretné, hogy mások kezeljék őt. Hasonlóan vélekedett a hazugságról is: “Ha én nem hazudok rólad, te sem fogsz hazudni rólam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik