Élet-Stílus

Ezreket etet a nyugdíjából az idős ápolónő

jotekonysag(960x640).jpg (jótékonyság, )
jotekonysag(960x640).jpg (jótékonyság, )

Nem akart tovább a megtakarítás miatt aggódni, ezért úgy döntött, inkább elosztogatja a pénzét a rászorulók között.

Noha a 69 éves amerikai ápolónő, Charolette Tidwell hivatalosan már hosszú évek óta nyugdíjas, a napjait mégis kemény munkával tölti. Hogy egész pontosak legyünk Charolette a hét hat napján, napi 12 órában robotol a nyugdíjából létrehozott saját ételbankjában, mely létfontosságú élelmiszerekkel látja el az arkansasi Fort Smithben élő rászorulókat.

“Nincs ezen mit csodálkozni” – mondja Charolette, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, majd hozzáteszi: “A közösségben, amiben felnőttem teljesen természetes volt az, hogy segítünk egymásnak. Anyám, mikor annyi idős volt mint én, ugyanúgy dolgozott másokért, ahogy most én teszem. Arra tanítottak minket, hogy szolgáljuk a rászorulókat, ahogy csak tőlünk telik.”


Kép forrása: NBC News

Az idős, ám annál energikusabb Charolette ételbankja, és a benne dolgozó önkéntesei jelenleg 7000 rászorulóról gondoskodnak évente 500 ezer adag étellel egy olyan városban, ahol az utóbbi években azért nőhetett látványosan a nélkülözés, mert megszűntek a munkalehetőséget jelentő gyárak. “Amikor megtudtam, hogy a város idősebb szegényei macska- és kutyaeledelt esznek, csak hogy olcsón jussanak proteinhez, úgy éreztem, tennem kell valamit. Én is szegény családban nőttem fel, szóval pontosan tudom, hogy milyen problémákkal szembesül egy nélkülöző család.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik