Nagyvilág

A pizzától és a tésztától óvják Ferenc pápát

Ferenc-papa(650x433).jpg (Ferenc pápa)
Ferenc-papa(650x433).jpg (Ferenc pápa)

Jó néhány kilót felszedett az utóbbi hónapokban a katolikus egyházfő, ezért orvosai szigorú diétára fogták.

Felszedett némi túlsúlyt, ezért orvosai diétára fogták Ferenc pápát. Főleg a pizzát és a tésztaételeket minél gyakrabban hanyagolnia. A doktorok szerint a 78 éves egyházfőnek mozognia is sokkal többet kellene, például kiadós sétákkal levezetni a teendői során felgyülemlett rengeteg stresszt – jelentette az ANSA, olasz hírügynökség.

Ferenc pápa egészségéért március közepén kezdtek el aggódni hívei, amikor beiktatásának második évfordulóján, egy mexikói tévéműsornak adott interjúban azt nyilatkozta: úgy érzi, a pápasága csak rövid ideig, maximum négy-öt évig tart majd.

 Fotó: Europress

„Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy az Úr csak rövid időre helyezett ide, és nem tovább. De ez csak érzés, ami majd lehet, megváltozik” – mondta.

A katolikus egyházfő nagy munkatempója ellenére egyébként egészséges, leszámítva egy a tüdejével kapcsolatos problémát, amit még fiatalkorában szerzett. Az ANSA forrásai szerint azonban Ferenc pápának muszáj változtatni az életmódján, mert le kell adnia abból a súlyfeleslegből, amit az elmúlt években szedett össze. A fogyás a pápa hátpanaszin is enyhítene, amiket isiász okozhat.

Mindez azt jelenti, hogy hetente csak egy két alkalommal ehet pizzát, vagy kalóriadús tésztákat. A környezete szerint, az egyházfő nem szakít elég időt a mozgásra: a munka és a különböző megbeszélések miatt inkább elhanyagolja. Ellentétben elődjével, XVI. Benedekkel, aki soha sem hagyta ki szokásos, napi sétáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik