Nagyvilág

Ciprasz: Nem kellenek az oroszok elleni szankciók

ciprasz-juncker (alekszisz ciprasz, jean-claude juncker)
ciprasz-juncker (alekszisz ciprasz, jean-claude juncker)

Az új görög miniszterelnök szerint ez az út nem vezet sehová.

Görögország nem ért egyet az Oroszország elleni szankciókkal, ez az út nem vezet sehová, mondta Alekszisz Ciprasz görög kormányfő. A politikus április 8-án kezdődő moszkvai látogatása előtt adott exkluzív interjút a TASZSZ orosz hírügynökségnek. 

Ciprasz szerint a két ország együttműködése jelentős lehet, olyan, amely lehetőséget teremt Görögországnak, hogy exportálja mezőgazdasági termékeit az Oroszországi Föderációba.

“Az elmúlt években ezt a viszonyrendszert csapás érte amiatt, hogy az ország előző kormányai nem tettek meg mindent ennek a véleményem szerint értelmetlen, a kelet-ukrajnai feszültséggel kapcsolatos szankciós politikának az elkerülése érdekében. Ennek az eredménye lett a görög mezőgazdasági termékek embargója is, ami jelentős kárt okozott a görög mezőgazdaságnak” – mondta.

Szerinte a “gazdasági háború, mint a valóságos háború folytatása, zsákutcába torkolló politika. Én a diplomácia híve vagyok. Párbeszédre van szükség, tárgyalóasztalhoz kell ülni, és megoldást kell találni a komoly problémákra”, mondta. 

Ciprasz a kelet-ukrajnai válsággal kapcsolatban fontos eredménynek nevezte a minszki tűzszüneti megállapodásokat, amelyeknek megvalósítása érdekében mindent meg kell tenni, hogy megszűnjön a feszültség Ukrajnában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik