Belföld

Mészárosnak most is megvan az orosz cége

Mészáros Lőrinc cége (Mészáros Lőrinc)
Mészáros Lőrinc cége (Mészáros Lőrinc)

A felcsúti polgármester szerint valós adatok szerepelnek vagyonnyilatkozatában, az orosz hatósági adatbázis szerint viszont most is megvan az a vállalkozása, amit nem tüntetett fel.

„A vagyonnyilatkozatomban szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek” – közölte hétfőn Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor jóbarátja. A vállalkozónak azt vetették szemére, hogy kifelejtett egymilliárd forintot és egy orosz céget a bevallásából.

A „Csak egy ruszki Magyarországon” blog szerzője viszont újfent utánanézett, mi a helyzet Mészáros oroszországi érdekeltségeivel: az orosz adóhatóság adatbázisában ellenőrizte az ООО Мадьяр (Magyar Kft.) elnevezésű moszkvai céget. A blogger aláhúzta: hivatalos, folyamatosan frissített adatbázisról van szó, így a március 30-i állapotnak megfelel, hogy Mészáros Lőrinc 33 százalékban tulajdonosa a vállalkozásnak. Rajta kívül a cég tagjai közt találtuk Kiss Szilárdot, a jelenleg letartóztatásban lévő volt oroszországi agrárattasét, valamint Ljugyisjeva Karina Alekszandrovnát.

Mészáros korábban letagadta, hogy lenne közös cége Kiss Szilárddal, azt magyarázta az Index kérdésére, hogy 2013-ban néhány hónapig volt tulajdonrésze, az adóhatósági nyilvántartás szerint viszont 2012 novemberében jegyezték be tulajdonrészét az ООО Мадьяр-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik