Nagyvilág

Ukrán amazon rondít bele a tűzszünetbe

ukrán amazon (ukrán amazon)
ukrán amazon (ukrán amazon)

Az EBESZ megfigyelőcsoportja megállapította, hogy a kijevi propaganda állításaival ellentétben nem csak a szeparatisták sértik meg a Minszkben kötött tűzszüneti egyezményt.

Az EBESZ megfigyelői arról számoltak be, hogy a szakadárok által ellenőrzött Novoazovszk és az ukrán kormányerők kezén lévő Mariupol között félúton fekvő településen csupán addig volt csönd, amíg a küldöttségük a helyszínen tartózkodott. Távozásukat követően azonban a közelben állomásozó ukrán kormányerők állásai felől több mint 200 aknagránátot lőttek ki Sirokino területére, amit az ott tartózkodó szakadárok húsz lövéssel viszonoztak. Mindezt az európai megfigyelők egy közeli magaslatról észlelték.

Az ukrán fél az incidens kapcsán úgy reagált, hogy Sirokinót a szakadárok részéről érte aznap kiterjedt aknatámadás, ilyet azonban az EBESZ-küldöttség nem tapasztalt. A támadást a helyszíntől 28 kilométerre kialakított orosz-ukrán egyesített tűzszünet-ellenőrző központban is regisztrálták.

Korábban az egyik internetes videómegosztó portálon napvilágot látott egy felvétel, amelyen egy ukrán asszony szinte kedvtelésből lövöldöz időnként gránátvetővel a már említett Sirokinó irányába. A hozzászólásokból kiderül, hogy a videón bizonyos Vita Zaveruha, az Ajdar zászlóalj közismert “amazonja” látható. A felvételen arra kéri a társát, vegye fel, amint épp kilő ki egy gránátot a falura, ahol emberek, nők, gyermekek és idősek élnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik