Nagyvilág

Lezuhant repülő: törölték a pilóta Facebook-oldalát

Andreas Lubitz (lezuhant repülő, andreas lubitz)
Andreas Lubitz (lezuhant repülő, andreas lubitz)

Miután kiderült, hogy szándékosan ölt meg magával együtt 150 embert, a Facebook az emlékoldallá nyilvánított profilját törölte – írja a Mirror.

A Facebook törölt a Germanwings másodpilóta, Andreas Lubitz oldalát, aki a gép 150 ember halálát okozta – derül ki a Mirror cikkéből.

A technológiai cég szerint egyéni oldalakról nem adnak felvilágosítást, így Lubitz oldalával kapcsolatában sem fűznek kommentárt az profilról. A Mirror szerint a Facebook csütörtökön nyilvánította emlékoldallá Andreas Lubitz profiloldalát, ami azt jelenti, hogy senki sem tudott már az oldalra belépni, új bejegyzéseket írni, kapcsolatokat hozzáadni vagy régebbieket törölni.

A lap szerint lehetséges, hogy a család kérésére távolították el a pilóta profilját a Facebookról.

 
Fotó: Facebook 

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő gépének fedélzetén 150 ember tartózkodott, amikor a repülőgépet kedd délelőtt a pilóta feltételezések szerint szándékosan a hegyoldalnak vezette a francia Alpokban.

Pénteken lelki betegségre utaló információkat tártak fel a lezuhant Germanwings-járat másodpilótája, Andreas Lubitz düsseldorfi lakásában tartott házkutatáson. A Bild című német hírlap arról számolt be, hogy Lubitz 2009-ben “súlyos depresszióban” szenvedett, pszichiátriai kezelést kapott, és azóta is “különleges és rendszeres kezelésben” részesült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik