Nagyvilág

Megölték az Iszlám Állam egyik líbiai parancsnokát

Ahmed ar-Rujszival a Földközi-tenger partján fekvő Szirt városáért folyó harcok során végeztek.

A városért az Iszlám Állam fegyveresei és a Tripoliban székelő kormányhoz hű 166. zászlóalj között folynak fegyveres harcok. 

A terrorista parancsnok Tunéziában a legkeresettebb bűnözők közé tartozott. A férfit az Anszár as-Saría tunéziai radikális mozgalom fegyveresei által végrehajtott támadások közül többnek a kitervelésével vádolták. Ilyen támadás áldozata volt két baloldali politikus, Sokri Belaid és Mohamed Brahmi. Meggyilkolásuk egy éven át tartó politikai válságba döntötte az országot, majd végül a miniszterelnök feloszlatta a parlamentet, hogy ezután nemzeti egységkormányt lehessen létrehozni. 

Korábban arab sajtóforrások arról számoltak be, hogy az Iszlám Állam emberei több külföldi egészségügyi dolgozót raboltak el Szirt kórházaiból, köztük négy Fülöp-szigeteki ápolónőt. A szigetország külügyminisztériuma bejelentette, hogy az elraboltnak hitt ápolónők jól vannak, de egyelőre nem tudják, hogy hol tartózkodnak. A manilai külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a négy nőt egy biztonságosabb helyre vitték, és a nagykövetség ügyvivője beszélt egyikükkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik