Nagyvilág

Iszlám Állam: elfogtak egy brit nőt a török hatóságok

Őrizetbe vettek egy brit nőt a török hatóságok Ankarában, mert azt gyanították, hogy Szíriába akart utazni az Iszlám Államhoz való csatlakozás szándékával.

A 21 éves nőt egy autóbuszállomáson vették őrizetbe, és hamarosan visszaküldik hazájába – közölték a török hatóságok. A brit külügyminisztérium megerősítette a hírt. 

Eközben az Egyesült Királyságban a bíróság utazási tilalmat rendelt el egy 16 éves fiúnak. A fiatal három testvére után akart utazni Szíriába, akik közül ketten már meg is haltak a milíciák szolgálatában. Két nappal korábban három brit fiút küldtek vissza hazájukba a török hatóságok, miután a tizenévesek Spanyolországból Isztambulba érkeztek a kedden őrizetbe vett nőéhez hasonló célokkal.  

Múlt hónapban három tizenéves muszlim lány hagyta el az Egyesült Királyságot, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Biztonsági kamerák felvették, hogy a lányok Isztambulban buszra szállnak, amely a török-szír határ melletti kisvárosba tartott. A fiatalok feltételezhetően azóta már átjutottak a határon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik