Nagyvilág

Kínai területre csapódott egy mianmari bomba: halottak

mianmar (mianmar)
mianmar (mianmar)

Négy kínai munkás vesztette életét pénteken Kína délnyugati, Jünnan tartományában, amikor egy mianmari harci repülőgép kínai területre dobott le egy bombát - jelentette a hivatalos Hszinhua hírügynökség.

A bomba egy Lincsang város közeli cukornádültetvényen csapódott be, az ott dolgozók közül négy embert megölt, további kilencet pedig megsebesített.

A héten a kínai külügyminisztérium már beszámolt egy incidensről, amelyben a határ kínai oldalán lakóházba csapódott be egy Mianmar területéről kilőtt tüzérségi lövedék. Az indokínai országban a hadsereg szeparatista erőkkel vív összecsapásokat, s az érintett kokangi térségben február 9-én rendkívüli állapotot vezettek be.

Liu Csö-min kínai külügyminiszter-helyettes az incidens alapos kivizsgálását követelte a mianmari hatóságoktól, valamint a kínai-mianmari határtérség stabilitásának helyreállítását.

Mianmar két, Kínával határos tartományában az idén év elején újultak ki a fegyveres összecsapások, s a harcok elől több mint 30 ezer civil menekült át Kína Jünnan tartományba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik