Nagyvilág

Indonéz nők és gyerekek akartak az Iszlám Államhoz csatlakozni

Tizenhat indonéz állampolgárt - egy kivételével nőket és gyerekeket - vettek őrizetbe Törökországban, akik Szíriába tartottak, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

A tizenegy gyermeket, négy nőt és egy férfit a szíriai határon fekvő Gaziantep török városban állították elő. Azt azonban nem tudni, hogy mikor vették őket őrizetbe. “Folytatjuk a kihallgatást, de az már egyértelmű, hogy az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni Szíriában és ott az iszlám törvénykezésnek, a saríának megfelelő életet élni” – mondta Tedjo Edhy Purdijatno indonéz belbiztonsági miniszter.

Az indonéz hatóságok nemrég azt jelentették be, hogy nincs értesülésük egy másik tizenhat fős indonéz csoportról, amelynek tagjai egy turistacsoportban tűntek fel a múlt hónapban Törökországban. A gyanú szerint ők is az Iszlám Államhoz csatlakoztak.

A CNN arról adott hírt, hogy több mint 40 iraki katona vesztette életét, amikor az Iszlám Állam harcosai felrobbantották a hadsereg egyik parancsnokságának épületét az ország nyugati Anbar tartományában. A térségben heves harcok folynak Ramadi város birtoklásáért, ahol a napokban a terroristák több öngyilkos merényletet is végrehajtottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik