Nagyvilág

Homoszexualitásért fejezett le férfiakat az Iszlám Állam

Újabb lefejezéses képeket tett közzé az Iszlám Állam. A terroristák három férfit végeztek ki nyilvánosan egy iraki városban: az áldozatokat homoszexualitással és istenkáromlással vádolták.

A Mail Online fotókkal közöltt cikke szerint a képeken az látszik, hogy egy tetőtől talpig feketébe öltözött maszkos férfi egy hosszú karddal sújt le a letérdeltetett és bekötött szemű áldozatokra. A nyilvános kivégzés egy meg nem nevezett észak-iraki városban történt, a fotók tanúsága szerint valószínűleg egy körforgalomban. A képeken látszik, hogy a háttérben összegyűlt emberek nézik a kivégzéseket, és az is, egy idősebb férfi egy mikrofont a kezében tartva papírról olvassa fel a halálra ítéltek bűneit. A három férfi közül kettőt állítólagos homoszexualitásért, egyet pedig istenkáromlásért végeztek ki.

Úgy tudni, a lefejezéseket Irak Ninive tartományában hajtották végre, de hogy pontosan hol, nem közölték. Az Iszlám Állam korábban is rendezett nyilvános kivégzéseket: két, állítólag meleg férfit egy magas épület tetejéről löktek le, egy házasságtöréssel vádolt nőt halálra köveztek, lopás gyanújába keveredett férfiakat pedig keresztre feszítve lőttek főbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik