Nagyvilág

Evőpálcikát találtak egy 20 hónapos fiú agyában

A hatcentis fadarab több mint egy héten át volt a gyerek agyában, mire az orvosok észrevették.

A majdnem kétéves kínai kisfiú fejébe az orrán át fúródott bele az evőpálcika, amikor otthon azzal a kezében rohangált, és elesett – jelentette a kínai sajtó. Szülei kihúzták az orrából az evőpálcikát, majd gyorsan orvoshoz vitték, ahol közölték velük, hogy a gyerekkel láthatóan nincsen semmi baj, és nyugodtan hazavihetik.

Amit a szülők nem vették észre, és amit az orvosok akkor még nem tudtak, hogy az evőpálcika beletört a fiú fejébe, és egy hat centiméteres darab bent maradt a fejében, az agyába fúródva. Ezt csak tíz nappal később fedezték fel egy kórház orvosai, miután visszavitték szülei a kórházba a lázas, és hányó gyereket, aki a kórházban kómába zuhant. Ekkor már megröntgenezték a gyerek fejét, és a felvételeken jól lehetett látni az agyában lévő fadarabot.

A fiút megműtötték, és sikeresen eltávolították az evőpálcikát. A kisfiú azután felébredt a kómából, és állapota a beszámolók szerint rohamosan javulni kezdett, bár egy fertőzés miatt további kezelésre szorul. A fiú orvosának elmondása szerint az evőpálcika nem okozott nagy sérülést a fiú agyában, „mozgását és beszédét nem befolyásolta” az eset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik