Nagyvilág

Rendőrök dobták ki a kórházból az idős beteget

Makacs beteg (beteg, kórház, rendőrök, kína, )
Makacs beteg (beteg, kórház, rendőrök, kína, )

A makacs férfi nem volt hajlandó elhagyni kórházi ágyát, ahol már több mint három éve feküdt, fizetés nélkül. Végül bírósági végzéssel kötelezték a távozásra, de odaláncolta magát az ágyához.

Féltucatnyi rendőr kellett ahhoz, hogy három év után távozásra bírjanak egy 55 éves kínai férfit egy pekingi kórházból, ahova még 2011-ben került egy közlekedési baleset után – jelentette a helyi sajtó. A kínai lapokban csak Csen néven szereplő férfi ugyanis nem hitte el az orvosoknak, hogy sikerült meggyógyítaniuk az ütközésben megsérült lábát, és követelte, hogy folytassák a kezelését.

 Az ágyához láncolta magát az idős férfi, hogy ne tudják kihajítani a kórházból
Fotó:Europress 

A férfi több felszólítást is kapott arra, hogy távozzon a kórházból, de egyiket sem vette figyelembe, közölve, hogy lába továbbra is annyira fáj, hogy nem képes azt kiegyenesíteni, és az orvosoknak kötelességük ellátni őt. A férfi annyira ragaszkodott a kórházi ágyához, hogy még a fia esküvőjére sem ment el.

A kórház közlése szerint Csen az eltelt idő alatt több mint kétmillió jüanos ( ) kórházi számlát halmozott fel, de egy fillért sem láttak tőle. A fizetést megnehezítette, hogy neki és feleségének sincsen munkája. A kórház végül bíróságra vitte az ügyet, ahol a kórháznak adtak igazat, és kötelezték a „beteget”, hogy menjen haza. A férfi ezek után az ágyához láncolta magát.

 Több mint három év után a rendőröknek kellett kidobniuk a kórházi pizsamájában lévő beteget
Fotó:Europress 

A makacs férfit végül rendőrök hada volt kénytelen erőszakkal eltávolítani a kórházból. A beszámolók szerint hat rendőr kellett ahhoz, hogy lefogják az ellenálló férfi, amikor átvágták a láncokat, amikkel az ágyához rögzítette magát. Végül a lábánál fogva vonszolták ki, egy tolószékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik