Nagyvilág

Állatként tartják fogva a szülei a szerelmes lányt

Jingang, Hubei, Kína (pajta, bína, börtön, )
Jingang, Hubei, Kína (pajta, bína, börtön, )

Az egész falu, és a helyi hatóságok is tudtak a szörnyűségről, de senki sem mer, vagy akar közbeavatkozni.

Hat évvel ezelőtt, tizennyolc éves korában zárták be egy pajtába a szülei Dzsang Csít, a Kína Hubei provinciájában fekvő Dzsingang faluban. A helyieknek azt mondták, hogy a lányuk mentálisan sérült ezért a saját testi épsége érdekében kell a világtól elzárva tartaniuk – írja a Mirror.

Mindenki tudta, hogy a valódi ok nem ez, hanem az, hogy lány egy olyan fiúba szeretett bele, aki nem tetszett a szülőknek. Mégsem volt hajlandó senki kiállni az állatként fogva tartott Dzsang Csí mellett, mert szülei nagyhatalmú embereknek számítanak a környéken. A falusiak azt is tudták, hogy bár a lány meghajolt szülők akarata előtt, és szakított a fiúval, nem hittek neki, mert korábban többször is megpróbált elszökni.

 kép: Mirror

Az eset nem is került volna nyilvánosságra, ha egy a faluból származó, de már évek óta egy távoli városban élő férfi nem látogat haza minden évben a kínai holdújév ünnepére.

„Én már elköltöztem innen, engem nem érdekelnek a fenyegetések, ezért boldogan teszem közzé ezeket a fotókat, ha már a helyi hatóságok elutasították, hogy bármit is tegyenek” – nyilatkozta az ötven éves Csao Dzsen.

„Minden évben, amikor hazatértem, titokban meglátogattam a lányt, és próbáltam elérni, hogy tegyenek valamit az érdekében. Az utolsó alkalommal láttam, hogy egy szalmakupacon fekszik, és semmije sincs, csak két mocskos lepedője, meg némi ételmaradék körülötte. Akár vannak a lánynak mentális problémái, akár nincsenek, ez így nincs rendben. Hánynom kell az egésztől” – mondta a fotókat közzétevő férfi.

A pajtába zárt lányról készült fotókat semmilyen hivatalos szerv nem kommentálta, így az sem világos, hogy a hatóságoknak szándékukban áll-e közbeavatkozni. A Mirror szerint azonban több a lányról készült, az interneten terjedő képet törölt a kínai cenzúra, anélkül, hogy indokolták volna a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik