Nagyvilág

Mumifikálódott holttesteket találtak a hegyen

Két megfagyott és teljesenmumifikálódott holttestet találtak helyi idő szerint csütörtökön a hatóságok Mexikó legmagasabb hegycsúcsán, a Pico de Orizabán.

A hatóságok képviselői úgy vélték, annak két mexikói férfinak a földi maradványairól lehet szó, akik egy harmadik társukkal együtt 55 évvel ezelőtt tűntek el egy lavina lezúdulásakor. A helyi polgárőrség 12 tagból álló csapata csütörtökön nekivágott az 5747 méter magas hegy megmászásának, miután hétfőn alpinisták értesítették őket arról, hogy a csúcstól mintegy 310 méterre egy koponyát találtak. A sűrű köd miatt a csoport két tagjának csupán odáig sikerült feljutnia, ahol emberi maradványokra bukkantak. A többiek feljebb kapaszkodtak a hegycsúcs felé, s attól 150 méterre ráakadtak egy másik fagyott holttestre is. 

 Fotó: MTI/EPA/Israel Angel Mijangos

Juan Navarro, a Puebla állambeli Pico de Orizaba lábánál fekvő Chalchicomula de Sesma település polgármestere azt mondta, végül két ember földi maradványait lelték meg, a köd azonban megakadályozta a további munkálatokat. A mentést végző szolgálat szerint a holtakon épen maradt ruházatot találtak, amely segíthet azonosítani a tetemeket – tette hozzá a polgármester. A hatóságok DNS-tesztet is elvégeznek a holttesteken.

Fotó: MTI/EPA/Israel Angel Mijangos

Fotó: MTI/EPA/Israel Angel Mijangos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik