Nagyvilág

Kikelt Irán ellen Netanjahu

benjamin netanjahu (benjamin netanjahu, )
benjamin netanjahu (benjamin netanjahu, )

Mindannyiunknak együtt kell kiállnunk Irán hódító, leigázó és terrorista menetelésének megállítása érdekében - jelentette ki az izraeli miniszterelnök az amerikai kongresszus két háza előtt kedden elmondott beszédében.

Hangsúlyozta, hogy az iráni rezsim sohasem lesz az Egyesült Államok barátja. Rámutatott, hogy az Iszlám Állam és az (iráni) iszlám köztársaság csak a hatalomért küzd egymással. “Az önök ellenségének ellensége (szintén) az önök ellensége” – mondta Netanjahu.

Az izraeli miniszterelnök szerint legyőzni az Iszlám Államot, de ugyanakkor megengedni azt, hogy Iránnak atomfegyvere legyen, olyan, mint megnyerni egy csatát, de elveszíteni a háborút.

Netanjahu kijelentette: nem igaz, hogy az Irán elleni háború egyetlen alternatívája a Teheránnal atomprogramjáról kötendő “rossz megállapodás”, a reális alternatíva egy “jobb megállapodás”. Az izraeli kormányfő felszólította az amerikai kongresszust, hogy ne kockáztassa a világ biztonságát arra a reményre alapozva, hogy Irán a javára fog megváltozni.

Az Iránnal a nukleáris programja korlátozásáról megkötendő potenciális egyezménnyel kapcsolatban kifogásolta, hogy azt, hogy az arra vonatkozó megszorítások egy évtized múlva történő lazítása megnyitja majd Teherán előtt az utat, hogy nukleáris hatalommá váljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik