Nagyvilág

Közel 9 ezer terroristát öltek meg az Iszlám Állam bombázása során

Több mint 8500 dzsihádistát öltek meg az Iszlám Állam elleni légitámadásaik során Irakban az Egyesült Államok vezette szövetséges erők.

Lloyd Austin tábornok, a közel-keleti felelős amerikai Középső Parancsnokság parancsnoka az amerikai képviselőház fegyveres erők bizottságában kijelentette, hogy az Iszlám Állam, amely tavaly nyár óta Irak északi és nyugati kulcsfontosságú részeit vonta korábban ellenőrzése alá, már nem képes elfoglalni és megtartani újabb területeket. 

A Iszlám Állam immáron védekezésbe szorult. A több mint 8500 megölt dzsihádistán túl, a szövetségesek a szélsőségesek járműveinek százait semmisítették meg. A légicsapások megfosztották az Iszlám Állam fegyvereseit attól a képességüktől, hogy bevételeket szerezzenek az olajfinomítók és kőolajtárolók elfoglalása révén, különösen az Irakkal szomszédos Szíriában. 

Az Iszlám Állam “már nem teheti azt, amit a harcok kezdetekor tett, amikor újabb és újabb területeket foglalt el és tartott felügyelete alatt” – hangoztatta az amerikai tábornok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik