Nagyvilág

Saját arcát törte össze az amatőr tolvaj

Bena-autofeltores(960x640).jpg (biztonsági kamera, autó feltörés, )
Bena-autofeltores(960x640).jpg (biztonsági kamera, autó feltörés, )

Bár már elsőre látványos kudarcot vallott, antihősünk kitartóan próbálkozott, amíg a biztonságtechnika vissza nem vágott. Aztán jött még egy bizarr fordulat.

Saját maga felett aratott kiütéses győzelmet a férfi, aki a hétvégén kiérdemelte az „Írország legbénább bűnözője” címet. A meghiúsult bűntényről készült biztonságikamera-felvételen jól látszik, hogy a kapucnit viselő férfi egy téglával próbálja meg betörni egy Mercedes oldalsó szélvédőjét, de „precíziós szerszáma” egy tégla, állandóan lepattan a betörésvédő fóliával ellátott ablakról. A csuklyást azonban a nem tántorítja el a kudarc, inkább lelkesíti. Kipróbálja, hátha a másik oldalon nagyobb sikerrel jár, és biztos, ami biztos, még nagyobb erővel vágja tégláját a szélvédőnek. A plexi azonban csak nem akar betörni, sőt, épp a támadó arcába pattintja vissza a téglát.

A kiütött tolvajjelöltre az autó és, a közelben álló kocsma tulajdonosa, Gerry Brady és a barátnője talált rá. Először azt hitték, hogy egy rablótámadás áldozata fekszik vérbe fagyva az autó mellett, ezért segíteni próbáltak. Az ügy azonban akkor vett igazán bizarr fordulatot, amikor az autót feltörni igyekvő férfi ahelyett, hogy megköszönte volna a segítséget, zsarolni kezdte a kocsmatulajt.

„Először azzal fenyegetett, hogy tudja ki vagyok, és fel fogja gyújtani a kocsmámat, ha nem adok neki pénzt, ha pedig rendőrt hívnék, azt fogja vallani, hogy én vertem meg, és emiatt fel fogja hívni az ügyvédjét” – nyilatkozta Brady az ír Independentnek.

Brady és a barátnője beültek az autóba és biztonságos távolságba hajtottak, közben hívták a rendőröket, akik pillanatok alatt a helyszínre értek. A téglás tolvaj nem a levegőbe beszélt: tényleg előadta a sztorit a járőröknek arról, hogy Brady támadt rá, és törte be az arcát. Nem sejtette, hogy a kocsma utcai kamerája minden mozdulatát rögzítette. Brady azt nyilatkozta, hogy soha nem látott még annyi embert egyszerre annyira röhögni, mint amikor bevitte a kapitányságra a biztonsági kamerája felvételét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik