Élet-Stílus

Ellopták a szívét, míg a moziban ült

táska (táska, )
táska (táska, )

A 23 éves, műszíves fiú kis híján életveszélybe került, miután barátja autójából kilopták a cserekészüléket.

“A tettesek minden bizonnyal azt hitték, azért takartam le a kabátommal a táskát, mert valami értékeset rejtegetek benne: laptopot, tabletet, vagy valami ilyesmit” – kezdte a 23 éves német fiú, Kevin Kerrutt a Bild című lapnak, majd fanyar humorral azt is hozzátette, a doboz tartalma tényleg értékes volt, neki ugyanis az életet jelentette.

A lipcsei tolvajok még csak nem is sejtették, hogy a táska, amit Kevin barátjának autójából zsákmányoltak, egy úgynevezett Heart Mate II. műszívet tartalmaz. Egy olyan berendezést, ami a négy éve szívbeteg Kevin számára gyakorlatilag létfontosságú. “Óvatosságból mindenhova kettőt kell vinnem belőle, hátha az egyik lemerül, vagy épp felmondja a szolgálatot” – árulta el a fiú, aki aznap is magával vitte a pótberendezést, mikor barátjával moziba mentek.

“Nem is akartam elhinni, hogy ez megtörtént velünk” – árulta el Kevin, aki csak azért esett pánikba, mert az általa épp használt szerkezet akkumulátorai lemerülőben voltak. “Haza kellett érnem, mielőtt végleg lemerültek volna, különben meg is hallhattam volna. Mivel az út háromnegyed óra Lipcsétől hazaáig, Bad Dübenig, néhány pillanatig komolyan aggódtam, hogy életben maradok-e.”

Kevin és barátja szerencsére még idejében hazaértek, és töltőre tudták rakni a szerkezetet. A 23 éves fiú már másnap feljelentést tett, és pótkészüléket igényelt a lipcsei szívközpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik