Élet-Stílus

Figyelem, a jóga sátánizmushoz vezethet!

Sátáni jóga (nő, tűz,)
Sátáni jóga (nő, tűz,)

Egy ír, katolikus pap szerint a keleti spiritualizmus nem más, a sötétség erőinek csábítása.

Köztudott, hogy a vallások, nehezen tűrik a konkurenciát, hiszen sokat ér a lelkek fölötti hatalom, de Roland Colhoun atya talán egy picit messzire ment. Az ír katolikus lelkész teológiai vitába bonyolódott egy hívével, aki a jógázás bűnébe esett – írja a The Independent ír kiadása.

Evelyn Donnelly odáig merészkedett, hogy nem csak műveli, de oktatja is jóga művészetét. Mindemellett jó kereszténynek tartotta magát, mindaddig, amíg Colhoun atya fel nem hívta rá a figyelmét, hogy a Sötétség Birodalmának eljövetelét szolgálja.

 Evelyn Donnelly (fotó: Facebook)

„Ferenc Pápa azt mondta: spirituális kérdésekre ne keressétek a válaszokat jóga órákon, világos tehát, hogy jóga kockázatot, méghozzá a lelki egészség kockázatát hordja magában. Amikor más kultúrákból veszünk át gyakorlatokat, amik távol esnek keresztény értékeinktől, nem tudhatjuk, hogy pontosan mi előtt nyitjuk meg a lelkünket” – érvelt az atya. Azt azért hozzátette: nem gondolja, mindig, és mindenki, aki jógázik a Sátánt szolgálja, de mivel a gonosz számos úton eljuthat a lélekig, kár kockáztatni.

Evelyn Donnelly, a jógatanárnő erre ennyit mondott: „az emberek helyes testtartást, és légzést tanulni járnak az óráimra, hogy ez segítsen nekik ellazítani a feszült testüket, és megnyugtatni a túlterhelt elméjüket.” De biztos, ami biztos annyit még hozzátett, hogy: „tizenöt éve, mióta tanítok, még soha egyetlen tanítványom sem akart komolyabban elmerülni a jóga spirituális mélységeibe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik