Nagyvilág

Összedőlt egy híd Ausztriában

összedőlt híd Ausztria (összedőlt híd Ausztria)
összedőlt híd Ausztria (összedőlt híd Ausztria)

Az építés alatt álló szerkezet sérülése káoszt okozott két osztrák vasútvonalon is.

Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában, emiatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon várhatóan két hétig, továbbá a közeli autóúton is terelés lesz – közölték az osztrák illetékes hatóságok vasárnap.

 Fotók: MTI/EPA/S. Ullrich

A baleset Graztól északra, az S35-ös autóút közelében történt szombaton kora este. Valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le a híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hullott a sínekre. Szerelvény épp nem haladt át az útszakaszon, személyi sérülés nem történt, de a közelben hét lakóházat is ki kellett üríteni.

Az érintett vasútvonal viszonylag forgalmas, naponta száz vonat közlekedik erre. A Graz-Bécs és a Graz-Salzburg szakaszt érintő nemzetközi vasútforgalomban is kimaradások és késések várhatók, előreláthatólag két hétig.

Az osztrák vasúttársaság, az ÖBB közlése szerint válságstábot hoztak létre a helyzet kezelésére. Vasárnap 120 vonatot érint a szakasz lezárása, ezért délelőtt 32 pótló buszt indítottak, délutánra még több járatot terveznek. Azoknak, akik a bécsi repülőtérre tartanak, azt javasolják, hogy minél korábban induljanak el.

Az S35-ös út érintett szakasza legalább egy hétig nem lesz járható, a forgalmat az A9-es autópálya irányába terelik.

A szakértők és statikusok vasárnap reggel megkezdték a beomlott híd felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik