Közélet

Megrogyott hídláb miatt állt a vonatforgalom

Sinek(960x640).jpg (vasúti sínek, sín, vasúti pálya, )
Sinek(960x640).jpg (vasúti sínek, sín, vasúti pálya, )

Egy órán keresztül állt a vonatforgalom a vasútvonalon, mert bontás közben pénteken berogyott a régi közúti felüljáró Hatvanban. Kora délutánig félórás késésekkel kell számolni - tájékoztatta a Mávinform pénteken az MTI-t.

Közlésük szerint a vonatközlekedést negyed tizenkettő után pár perccel kellett leállítani és negyed egykor indulhattak újra a szerelvények a Budapest-Miskolc és a Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalakon.

A beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közlése szerint a K-H Konzorcium január elején kezdte meg a régi hatvani híd bontását szakaszos vágányzár mellett. A hídon december óta már nincs se gyalogos-, se gépjárműforgalom. Ma délelőtt a bontási munkálatok közben a hídszerkezet egyik nyílásának szegélygerendája kimozdult. A kivitelező kérte a vonatközlekedés leállítását a MÁV Zrt-től. A konzorcium saját munkagépekkel egy órán belül stabilizálta az elmozdult darabot.

A történtek miatt 20-30 perces késésekkel kellett számolniuk pénteken délután két óráig az utasoknak a két vasútvonalon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik