Nagyvilág

Elloptak egy komplett, kéttonnás hidat

A magánhíd eltűnését akkor vette észre a tulajdonos, amikor át szeretett volna kelni a birtokát kettéválasztó folyón.

Elsőre nem is az anyagiak miatt esett kétségbe a michigani Detroit mellett élő Robert Cortis, amikor észrevette, hogy a birtokáról eltűnt egy 12 méter hosszú, körülbelül két tonna súlyú acélból, és fából épített híd. Cortis apja, az 1980-as években, csak az acél alapanyagba tízezer dollár körüli összeget fektetett be, ma pedig 50-70 ezer dollárt érhet a híd. A tulajdonos mégis inkább az eszmei értéke miatt sajnálta, hiszen apja a saját kezével építette fel – írja egy helyi lap.

Cortis akkor vette észre, hogy eltűnt a hídja, amikor át akarata szállíttatni egy másik területre, ahol vendéglátó vállalkozást üzemeltet, mert úgy gondolta, hogy jól mutatna esküvői fotók háttereként. Amikor odaért, ahol a hídnak kellett volna állnia, csak keréknyomokat talált. Beszélt a szomszédokkal, akik elmondták, hogy messziről látták ugyan, amikor a hidat elszállították, de meg voltak győződve róla, hogy Cortis utasítására teszik, eszükbe sem jutott, hogy tolvajok lehetnek.

A hídtulajdonos nem tehetett mást, feljelentést tett a rendőrségen, bár nem sok reményt fűzött ahhoz, hogy sikerrel járhatnak. Biztos volt benne, hogy az eltűnt hídját már rég feldarabolták. Legnagyobb meglepetésére azonban két nappal a bejelentése után a rendőrök megtalálták az építményt, mintegy 30 kilométernyire, onnan ahonnan eltűnt délre a folyó mentén. A rendőrség tanácstalan, hogy történt-e bűncselekmény, így gyanúsítottakat sem neveztek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik