Nagyvilág

Pornósztár keveredett az ukrán-orosz konfliktusba

Sasha Grey (sasha grey, pornószínésznő, )
Sasha Grey (sasha grey, pornószínésznő, )

Szegény Sasha Grey semmit sem ért, de a Moscow Times megmagyarázza a rejtélyt.

„A volt amerikai pornószínésznő, Sasha Grey feladta karrierjét, Kelet-Ukrajnába ment, és nővérként dolgozott az oroszbarát szakadárok oldalán, míg az ukrán hadsereg katonái brutálisan meggyilkolták.” Ez a nyilvánvalóan álhír terjed a 27 éves Grey fotójával az utóbbi napokban a Moszkva-párti lázadók köreiben népszerű, jobbára háborús propagandát terjesztő weboldalakon –írja az NBC News.

A művésznő – aki valóban hátat fordított már a pornónak, de nem azért, hogy Ukrajnában nővérkedjen, hanem azért, hogy olyan filmekben is szerepet vállaljon, amelyekben végig ruhában maradhat – nem érti az egészet.

„Imádom az orosz rajongóimat, de az a propagandahír picit messzire ment” – írta a Twitteren.

 Sasha Grey (fotó: Europress)

Az orosz Moscow Times sietett a nagyon is életben lévő színésznő és a világ közvéleményének segítségére az ügyben, egy nem kevésbé hihetetlen sztorival:

„A hír valójában egy Sasha Serova nevű ápolónőről szól, aki az ukrán haderő fogságába esett. A katonák videót készítettek a lányról, amint megalázzák, mielőtt egy baltával feldarabolták a testét. A lány családneve, a Serova nagyon hasonlít az orosz szürke (angolul grey) szóra, ezért emlegették őt az egykori pornószínésznő nevén.”

A NBC szerint az orosz kormány nemcsak fegyveres harcban, de propagandaháborúban is keményen az oroszbarát lázadók mögött áll. Moszkva egy egész trollhadsereget toborzott azért, hogy álhírekkel folyamatosan dezinformálják a közvéleményt, és oroszbarát kommentekkel árasszák el a közösségi oldalakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik