Nagyvilág

Magyar pornóval riogat az Iszlám Állam

„Az iraki-szíriai hadsereg mészárosai egy szunnita nővel erőszakoskodnak” – ezt próbálták kamu propaandaanyagukban alátámasztani a szélsőséges dzsihádisták.

Három fotót közöltek a Twitteren az Iszlám Állam terroristái, hogy propagandájukkal igazolják, hogy szerintük a békés szunnita lakosságot érik támadások – írja az MTI. Csakhogy az amerikai külügyminisztérium ellenpropagandája feltárta: magyar pornóból származik a bizonyítéknak szánt kép. „Hagyják abba a hamis fotók felhasználását arra, hogy veszett ügyük támogatására bírják az embereket” – írta a külügy.

Az amerikai diplomácia azzal a céllal hozta létre ellenpropaganda-felületeit, hogy kijózanítsa az Iszlám Állam által megkörnyékezett amerikaiakat. A dzsihádisták ugyanis rendkívül kifinomultan használják az internetet – még saját okostelefon-alkalmazásuk is van.

A propagandaanyagban felhasznált kép egy évtizede már megjelent több arab internetes oldalon, sőt egy amerikai napilap is bedőlt neki – akkor azt akarták vele alátámasztani, hogy amerikai katonák iraki nőket erőszakolnak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik