Nagyvilág

Házhoz viszi a forró paellat az Uber

A "taxihelyettesítő" Uber csütörtökön indította el UberEATS szolgáltatását a spanyolországi Barcelonában. Az utasszállítás elterjedését követően ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államokon kívül mások is igénybe vehetik a szolgáltatást.

A szolgáltatást az Uber Los Angelesben még UberFRESH néven vezette be, azonban a barcelonai bevezetésénél új nevet kreáltak, ez lett az UberEATS. Egy helyi online étteremajánló-szolgáltatással szerződtek, a hét minden napján elérhetőek ebéd és vacsoraidőben, a város legjobb éttermeinek napi ajánlataival.

A folyamatosan mozgásban lévő autóik miatt a szállítási időt mindössze 10 percre zsugorítanák a világvárosban (persze az elkészítési idő még ehhez hozzáadódik). A telefonunkon is folyamatosan követhetjük, hogy épp hol jár az ételünk.

Hogy mikor jöhet el a forrón szállított palacsinta ideje Budapesten is, Murányi Edit az Uber képviseletében a Hír24-nek elmondta, hogy sajnos még biztosan várni kell a fejlesztésre: „Jelenleg nem tervezi a cég, hogy Európa más országaiban is elindítja ezt a szolgáltatást. Alapvetően az Uber egy technológiai vállalat, amely nap mint nap az innovációra törekszik. Ezért mindig keresi a különböző on-demand szolgáltatásokat, amire az UberEATS egy jó példa.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik