Nagyvilág

Internetfüggő volt: levágta a saját kezét

internetfüggőség (internetfüggőség, szenvedélybetegség,)
internetfüggőség (internetfüggőség, szenvedélybetegség,)

A tizenkilenc éves kínai fiú nem látott más kiutat szenvedélybetegségéből.

Üzenetet hagyott anyjának a hálószobájában a tizenkilenc éves, internetfüggő fiú, mielőtt kiosont a házból egy méretes konyhakéssel, a, Jiangsu tartományban fekvő Nantongban – írja a brit Metro. A sajtóhírekben, csak Wang néven említett kamasz egy elhagyatott helyre ment, majd a késsel a csuklótól levágta a bal kezét. A lemtszett testrészt a földön hagyta, majd taxit hívott, és kórházba szállítatta magát.

„Nem bírjuk felfogni a történteket, teljesen váratlanul jött, fiunk mindig csendes, jó tanuló gyerek volt” – nyilatkozta Wang anyja, aki a neve elhallgatását kérte az újságíróktól.

A nő azt mondta este 11 óra körül vette észre, hogy a fiú eltűnt. Akkor találta meg a neki hagyott üzenetet is: „Anya, most egy időre kórházba kell mennem.”

Csodával határos módon a helyi egyetemi kórház sebészeinek sikerült visszavarrniuk a fiú kezét, miután a rendőrök megtalálták, és bevitték nekik. Az mondták, azt egyelőre nem tudják garantálni, hogy a fiú ugyanúgy fogja tudni mozgatni a végtagját, mint az öncsonkítása előtt.

Ázsiai civil szervezetek szerint, a kontinens országaiban járványszerű az internetfüggőség, különösen a fiatalok, és a középkorúak körében. Kínában összesen huszonnégymillióan lehetnek. A szenvedélybetegség tünetei sokfélék lehetnek, kezdve az állandó késésektől, egészen addig, amíg valaki szinte az egész életét a virtualitásban tölti, és már az is nehezére esik, hogy a hálószobájából kimozduljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik