Nagyvilág

Szelfi miatt zuhanhatott le a repülő

colorado-i repülőbaleset (repülőbaleset)
colorado-i repülőbaleset (repülőbaleset)

Ketten vesztették életüket egy katasztrófában, ami az út közben készült fotók miatt következett be.

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság vizsgálata szerint egy tavaly májusi coloradoi balesetet az okozhatott, hogy a pilóta és az utas szelfit készítettek menet közben. A katasztrófában ketten vesztették életüket – idézi a Washington Post.

A lezuhant gép egy Cessna 150-es kisrepülő volt, amit egy 29 éves férfi vezetett. A csökkent látótávolság miatt a műszerekre támaszkodva kellett irányítania a pilótának a gépet. A hatóság vizsgálata szerint egy ideig minden rendben volt az úttal, majd egyszercsak a gép zuhanni kezdett és a földbe csapódott egy mezőn.

A vizsgálók a roncsok közt egy GoPro kamerát találtak, ami végig rögzítette a repülést. Az derült ki, hogy a pilóta és az utas végig szelfiket készítettek menet közben mobiltelefonjaikkal. A pilótát a vaku zavarhatta meg, elveszítette tájékozódási képességét, majd a gép felett az irányítást. A hatóság szerint ráadásul a pilótának nem volt képesítése arra, hogy alacsony látótávolság mellett vezessen repülőgépet és arra se, hogy éjszaka utast szállítson.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik