Közélet

Jobbikos lányát zaklatta éveken keresztül a pedofil börtönőr

Gy. István nevelte a lányt, akivel kiskorában elhitette, hogy természetes apa és lánya közt a szexuális viszony, de a vér szerinti apja az Új Magyar Gárda budapesti kapitányaként vált ismertté – írja a Bors.

A Budapesti Fegyház és Börtön állományában dolgozó Gy. Istvánt 2013. november 11-én vették őrizetbe. A vád szerint a férfi nyolc éven át szexuális viszonyt folytatott nevelt lányával. 2005-ben fajtalankodott először a kislánnyal, akivel elhitette, hogy a szexuális aktus helyénvaló magatartás egy apa-lánya viszonyban. A vádlott a telefonjával összesen 35 pornográf felvételt is készített a gyermekről, ezeket később az igazságügyi szakértő megtalálta.

Pénteken a törvényszék folyosóján rabláncon elővezették Gy. Istvánt. Szegedi Gyöngyvér bírónő zárt tárgyalást rendelt el, miután a vádhatóság képviselője és a megrontott gyermek mellé kirendelt gondnok is erre tett indítványt – írja a Bors.

A bíróságon megjelent a lány vér szerinti édesapja is, aki ellen eljárás indult a Magyar Gárda újraszervezése miatt, és az Új Magyar Gárda budapesti kapitányaként vált ismertté, de első fokon felmentették. Most pedig az Országgyűlési Hivatalban dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik