Nagyvilág

Szabálytalan vezetés miatt tartóztattak le egy gyalogos nőt

A rendőr azt mondta, biztos benne, hogy a nő vezetett, ezért börtönbe vitette.

Jogosítvány nélküli vezetés, illetve lejárt jogosítvány miatti vádakkal harcol a helyi rendőrséggel egy asszony a texasi Hamlinban. A nőt akkor tartóztatták le, és vették őrizetbe, amikor éppen szatyrokkal megpakolva tartott hazafelé egy szupermarketből. Gyalog.

Wendy Robins jogi segítséget kered, mert úgy érzi a rendőrség személyes vendettát folytat ellen, s ezért nem hajlandók ejteni az ellen felhozott vádakat. Szerinte így történt:

„Hazafelé tartottam a bevásárlásból, és már csak úgy másfél tömbnyire jártam a házamtól, amikor egy rendőrautó lassan elhaladt mellettem, majd visszafordult és megállt előttem. Chad Boyett rendőrtiszt megkérdezte, hogy merre van az autóm, mire azt válaszoltam neki, hogy mit számít az, hiszen gyalog vagyok, és ha más nincs, engedjen utamra, mert nem igazán érek rá. Erre kiugrott az rendőrautóból megragadta a bal karomat, a rendőrautó orrához rántott és azt kérdezgette hol a kocsim, mert tudja, hogy vezettem, és nincs jogosítványom. Közöltem vele, hogy nincs joga ezt csinálni velem, és hogy hívja fel a főnökét. De azt mondta, erre semmi szükség, és fel fog jelenteni, mert lejárt a jogosítványom, és mert jogosítvány nélkül vezettem.”

Miután Wendy Robins megtagadta, hogy aláírja a feljelentést, a rendőr olyan erősen szorította meg a karját, hogy véraláfutásos lett, aztán szorosan megbilincselte az asszonyt és letartóztatta ellenséges viselkedésért. A nő segítségért kiáltott, mire egy autós megállt, így később tanúsítani tudta, hogy semmilyen autó nem volt a letartóztatás közelében, amire azt lehetett volna hinni, hogy Wendy Robinsé lett volna. A nő szerint ráadásul miután a rendőr megbilincselte, megmotozta őt, és miközben a zsebeiben nyúlkált megfogdosta.

Wendy Robins egy éjszakát töltött börtönben, és másnap a bíróság a jogosítvány nélküli vezetésért, és a lejárt jogosítványért is ötszáz dolláros óvadékot szabott ki rá. A nő panaszt tett, és kérte, hogy a bíróság nézze meg a videofelvételt, amit a Boyett autójában lévő kamerának rögzítenie kellett, valamint megmutatta, hogy az letartóztatása napján volt érvényes jogosítvány, így ha még vezetett is volna: az egyik vádpont eleve alaptalan.

Chad Boyett rendőrtiszt azonban visszautasította a videós szembesítést, a bíróság pedig nem ejtette az ügyet. Wendy Robins ezért a rendőri túlkapásokra szakosodott jogvédő webszájton, a copblock.org-on kért segítséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik