Nagyvilág

Bangladesben elkaphatták az Iszlám Állam négy tagját

Már Bangladesben is jelen van nagy valószínűséggel az Iszlám Állam: hétfőn a rendőrség őrizetbe vett négy férfit, mert feltételezhetően a dzsihadista terrorszervezet tagjai.

A rendőrség közlése szerint mindegyiküket Dakkában, az ország fővárosában fogták el. Egyikük feltehetően az Iszlám Állam helyi szervezője. Vallomása szerint Pakisztánban kapott kiképzést három társával együtt, és azt tervezték, hogy pénzt és fegyvereket gyűjtenek támadásokhoz a bangladesi kormány hivatalai ellen.

“Végcélként kalifátust akartak létrehozni Bangladesben” – mondta a rendőrség szóvivője. Felfedte, hogy a négy férfi rengeteg olyan röplapot cipelt magával az őrizetbe vételkor, amely harci kiképzéshez kapcsolódik. Volt náluk egy laptop is – közölte a szóvivő, ám hogy milyen tartalmakra bukkantak a számítógépen, arról nem beszélt.

A nagy többségben muzulmánok lakta Bangladesben az utóbbi évben nyolc embert tartóztattak le amiatt, hogy gyanúsíthatóan kapcsolatban álltak az Iszlám Állammal, amely Szíriában és Irakban nagy területeket ural, és “kalifátust” kiáltott ki az által ellenőrzött területeken

Ajánlott videó

Olvasói sztorik